Sabíeu que l’origen del vi a Catalunya data del segle VII abans de Crist; es a dir, 2.700 anys?
Les primeres llavors s’han trobat als jaciment de la Font de la Canya d’Avinyonet del Penedès. D’acord a les conclusions dels historiadors, el desembarcament dels fenicis a les costes catalanes provocar l’intercanvi de metalls per llavors de vi provinents de l’est d’Europa.
Fidels a la nostra història, la Carta de vins i caves del Far recull referències de totes les D.O. catalanes i d’altres d’arreu del món.
Vins blancs

Heus blanc
DO. Empordà
Celler: La Vinyeta
Cupatge: 53% Macabeu, 20 Garnatxa Blanca, 15% Xarel·lo, 9% Moscat i 3% Malvasia
Vi blanc lleuger i fresc que destaca per l’elevada intensitat d’aromes i una llarga persistència

Colors blanc
DO. Costers de Segre
Celler: Cèrvoles
Cupatge: 75% Macabeu i 22% Chardonnay i 3% petit Manseng
Vi blanc criat sobre les seves pròpies lies, que li aporten untuositat i remarquen l’acidesa i frescor propis de les varietats. Fruites tropicals i exòtiques segellen aquest assemblatge sempre ben tancat per la mineralitat i salinitat del macabeu.

Idoia blanc
DO. Catalunya
Celler: Ca N’Estruc
Cupatge: Xarel·lo, Garnatxa Blanca, Chardonnay i Macabeug
Criança: 6 mesos en Roure Francès
Vi blanc madur, amb estructura i equilibri. Caràcter aromàtic, fruita blanca d’os, amb notes florals i un punt cítric. En boca és untuós, amb volum i un final llarg.

Blanc tranquille
DO. Penedès
Celler: Torelló
Cupatge: : Xarel·lo, Parellada i Macabeu
Vi blanc de color palla brillant i 0lori intensitat alta amb aromes de fruita d’òs, cítrics i floral. Té un gust: fresc, afruitat i una bona acidesa.

Els nanos blanc
DO. Conca de Barberà
Celler: Josep Foraster
Cupatge: 100% Macabeu
Vi blanc molt fresc, aromàtic i divertit. Es un vi fresc, sec, especiat, amb aromes que evoquen a la poma, el fonoll, el plàtan, la llimona, l’aranja, i el raïm. Mostra tota la potència aromàtica i gustativa de la varietat autòctona el Macabeu.
Vins negres

Heus negre
DO. Empordà
Celler: La Vinyeta
Cupatge: 31% Syrah, 26% Garnatxa negra, 24% Merlot i 19% Samsó
Vi negre d’elevada intensitat aromàtica, transmet sensacions de fruita madura junt amb notes especiades i anisades. La notable persistència en boca i una bona carnositat, sorprenen atesa la seva joventut.

Llebre
DO. Costers del Segre
Celler: Tomàs Cusiné
Cupatge: 100% Ull de llebre
Vi negre de color cirera amb reflexos granats. Nas net i intens amb tons de fruites vermelles compotes, llaminadures, balsàmics, vainilla, pebre blanc i clau. En boca té una entrada sedosa, fresca i elegant, amb tanins suaus i notes de regalèssia. Gust de retorn a fruites vermelles, torrats i tocs especiats.

L’indià roure
DO. Terra Alta
Celler: Pagos de Hibera
Cupatge: Garnatxa i Carinyena
Criança: 4 mesos en Roure Francès
Vi negre de capa alta i color cirera picota, posseeix un matís brillant i dens amb una llàgrima llarga. En nas té una intensitat alta a fruits vermells i negres, matisos subtils i propis de la fusta amb puntes d’especies. De pas rodó i amb estructura. Continuïtat de nas amb fruites roges madures ben marcades i acidesa agradable

Lasendal
DO. Montsant
Celler: Capçanes
Cupatge: Garnatxa i Syrah
Criança: de 1 a 5 anys en Roure Francès
Vi negre de color de cirera picota intens amb reflexos violeta. És un típic garnatxa, amb tot el seu caràcter. Aromes complexos de fruits vermells i suaus aromes torrats de la bóta ben integrats, amb un toc mineral. Tanins suaus. Bona acidesa i llarg en boca

3 finques
DO. Empordà
Celler: Castell de Perelada
Cupatge: Garnatxa, Syrah, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Merlot
Criança: 1 any en Roure Francès i Americà
Vi negre de color vermell cirera, capa mitjana, amb vora granada. Net i brillant. Al nas evoca aromes de fruits vermells amb marcades notes especiades. Lleugers tocs de bota, herbacis amb fons balsàmics. En boca té una entrada fresca i suau. Tànins suaus i bona acidesa. Retrogust mitjà i final llarg.

Idoia negre
DO. Catalunya
Celler: Ca N’Estruc
Cupatge: Garnatxa, Syrah, Cabernet Sauvignon
Criança: 1 any en Roure Francès
Vi negre de color vermell picota amb reflexos granats. Al nas apareixen aromes de fruita (fruita vermella madura) i notes làcties. Cuir, tabac i espècies dolces. En boca es presenta fresc, intens i untuós. Apareixen notes fruiters. És un vi equilibrat i amb els tanins ben integrats. Final llarg.

Els nanos negre
DO. Conca de Barberà
Celler: Josep Foraster
Cupatge: Ull de llebre i Cabernet Sauvignon
Vi negre de color vermell picota amb reflexos granats. Al nas apareixen aromes de fruita (fruita vermella madura) i notes làcties. Cuir, tabac i espècies dolces. En boca es presenta fresc, intens i untuós. Apareixen notes fruiters. És un vi equilibrat i amb els tanins ben integrats. Final llarg.

Lignum
DO. Penedès
Celler: Albert i Noya
Cupatge: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra, Merlot, Syrah i Ull de llebre
Criança: 12 mesos en Roure d’Allier
Vi negre de olor vermell cirera. Aroma de vainilla, balsàmic típic de la garnatxa, cacau fi i fruita madura. En boca té bona estructura, carnós, gras, tanins madurs i balsàmic.

Més que paraules negre
DO. Pla de Bagues
Celler: Més que paraules
Cupatge: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Sumoll
Criança: 12 mesos en Roure Francès
Vi negre de capa alta, presenta un intens color vermell cirera madura amb un brillant rivet granat. Llàgrima fina d’aspecte dens, tintada i de suau caiguda. En nas, és de bona intensitat aromàtica, de madures fruites vermelles silvestres que deixen passar fragàncies florals i ens recorden la intensitat de la violeta. S’hi descobreixen matisos de la criança, elegants torrats, una mica de fusta, subtils balsàmics mentol·lats i fins i tot algun toc de resina. En boca, té una entrada intensa, saborosa i rotunda; de fruita madura i uns torrats equilibrats envaeixen el paladar juntament amb matisos de riques i exòtiques espècies acompanyades d’uns complexos i resinosos balsàmics. Final llarg i persistent, amb equilibrada presència de fruita i torrats.

El sentido
DO. Ribera del Duero
Celler: Neo
Cupatge: 100% Tempranillo
Criança: 10 mesos en Roure Francès i Americà
Vi negre amb bona intensitat colorant, importants notes de fruita en nas i potència tànica. Alt en boca con tanins dolços que indiquen una bona maduració fenòlica del raïm.
Caves

Fontallada Brut Nature
DO. Cava
Celler: Alsina i Sardà
Cupatge: Xarel·lo, Parellada i Macabeu
Cava Brut Nature de de color groc pàl·lid amb un fi carbònic constant i abundant en copa. En nas es mostra viu amb unes notes de cítrics (llimona i pell de llima), tocs de peres verdes, fines notes de llevats fresques, herbes aromàtiques i un fi toc floral. En boca ve la millor part, es mostra molt refrescant amb un carbònic abundant però ben perfilat, alegre en tot el seu recorregut, bona acidesa, cítrics punxants, lleugers tocs amargs que persisteixen molt al seu final.

Aire de l’Origan Brut Nature
DO. Cava
Celler: L’Origan
Cupatge: Xarel·lo, Parellada, Macabeu i Chardonnay
Cava Brut Nature de bombolla fina. En nas és delicat amb matisos aromàtics. En boca és estructurat on el carbònic llueix la seva gradual i harmoniosa efervescència sobre un fons cremós i frescor cítric.

Bocchoris Brut Nature Rosat
DO. Cava
Celler: Arvisa
Cupatge: Garnatxa i Monastrell
Cava Brut Nature Rosat de color rubí, bombolla fina i despreniment constant. En nas presenta una aroma de gers. En boca és net i amb personalitat.