Vins i Caves

Sabíeu que l’origen del vi a Catalunya data del segle VII abans de Crist; es a dir, 2.700 anys?

Les primeres llavors s’han trobat als jaciment de la Font de la Canya d’Avinyonet del Penedès. D’acord a les conclusions dels historiadors, el desembarcament dels fenicis a les costes catalanes provocar l’intercanvi de metalls per llavors de vi provinents de l’est d’Europa.

Fidels a la nostra història, la Carta de vins i caves del Far recull referències de totes les D.O. catalanes i d’altres d’arreu del món.

Vins blancs

Heus blanc

DO. Empordà

Celler: La Vinyeta

Cupatge: 53% Macabeu, 20 Garnatxa Blanca,  15% Xarel·lo, 9% Moscat i 3% Malvasia

Vi blanc lleuger i fresc que destaca per l’elevada intensitat d’aromes i una llarga persistència


Colors blanc

DO. Costers de Segre

Celler: Cèrvoles

Cupatge: 75% Macabeu i 22% Chardonnay i 3% petit Manseng

Vi blanc criat sobre les seves pròpies lies, que li aporten untuositat i remarquen l’acidesa i frescor propis de les varietats. Fruites tropicals i exòtiques segellen aquest assemblatge sempre ben tancat per la mineralitat i salinitat del macabeu.


Idoia blanc

DO. Catalunya

Celler: Ca N’Estruc

Cupatge: Xarel·lo, Garnatxa Blanca, Chardonnay i Macabeug

Criança: 6 mesos en Roure Francès

Vi blanc madur, amb estructura i equilibri. Caràcter aromàtic, fruita blanca d’os, amb notes florals i un punt cítric. En boca és untuós, amb volum i un final llarg.


Blanc tranquille

DO. Penedès

Celler: Torelló

Cupatge: : Xarel·lo, Parellada i Macabeu

Vi blanc de color palla brillant i 0lori intensitat alta amb aromes de fruita d’òs, cítrics i floral. Té un gust: fresc, afruitat i una bona acidesa.


Els nanos blanc

DO. Conca de Barberà

Celler: Josep Foraster

Cupatge: 100% Macabeu

Vi blanc molt fresc, aromàtic i divertit. Es un vi fresc, sec, especiat, amb aromes que evoquen a la poma, el fonoll, el plàtan, la llimona, l’aranja, i el raïm. Mostra tota la potència aromàtica i gustativa de la varietat autòctona el Macabeu.

Vins negres

Heus negre

DO. Empordà

Celler: La Vinyeta

Cupatge: 31% Syrah, 26% Garnatxa negra, 24% Merlot i 19% Samsó

Vi negre d’elevada intensitat aromàtica, transmet sensacions de fruita madura junt amb notes especiades i anisades. La notable persistència en boca i una bona carnositat, sorprenen atesa la seva joventut.


Llebre

DO. Costers del Segre

Celler: Tomàs Cusiné

Cupatge: 100% Ull de llebre

Vi negre de color cirera amb reflexos granats. Nas net i intens amb tons de fruites vermelles compotes, llaminadures, balsàmics, vainilla, pebre blanc i clau. En boca té una entrada sedosa, fresca i elegant, amb tanins suaus i notes de regalèssia. Gust de retorn a fruites vermelles, torrats i tocs especiats.


L’indià roure

DO. Terra Alta

Celler: Pagos de Hibera

Cupatge: Garnatxa i Carinyena

Criança: 4 mesos en Roure Francès

Vi negre de capa alta i color cirera picota, posseeix un matís brillant i dens amb una llàgrima llarga. En nas té una intensitat alta a fruits vermells i negres, matisos subtils i propis de la fusta amb puntes d’especies. De pas rodó i amb estructura. Continuïtat de nas amb fruites roges madures ben marcades i acidesa agradable




Lasendal

DO. Montsant

Celler: Capçanes

Cupatge: Garnatxa i Syrah

Criança: de 1 a 5 anys en Roure Francès

Vi negre de color de cirera picota intens amb reflexos violeta. És un típic garnatxa, amb tot el seu caràcter. Aromes complexos de fruits vermells i suaus aromes torrats de la bóta ben integrats, amb un toc mineral. Tanins suaus. Bona acidesa i llarg en boca




3 finques

DO. Empordà

Celler: Castell de Perelada

Cupatge: Garnatxa, Syrah, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Merlot

Criança: 1 any en Roure Francès i Americà

Vi negre de color vermell cirera, capa mitjana, amb vora granada. Net i brillant. Al nas evoca aromes de fruits vermells amb marcades notes especiades. Lleugers tocs de bota, herbacis amb fons balsàmics. En boca té una entrada fresca i suau. Tànins suaus i bona acidesa. Retrogust mitjà i final llarg.




Idoia negre

DO. Catalunya

Celler: Ca N’Estruc

Cupatge: Garnatxa, Syrah, Cabernet Sauvignon

Criança: 1 any en Roure Francès

Vi negre de color vermell picota amb reflexos granats. Al nas apareixen aromes de fruita (fruita vermella madura) i notes làcties. Cuir, tabac i espècies dolces. En boca es presenta fresc, intens i untuós. Apareixen notes fruiters. És un vi equilibrat i amb els tanins ben integrats. Final llarg.




Els nanos negre

DO. Conca de Barberà

Celler: Josep Foraster

Cupatge: Ull de llebre i Cabernet Sauvignon

Vi negre de color vermell picota amb reflexos granats. Al nas apareixen aromes de fruita (fruita vermella madura) i notes làcties. Cuir, tabac i espècies dolces. En boca es presenta fresc, intens i untuós. Apareixen notes fruiters. És un vi equilibrat i amb els tanins ben integrats. Final llarg.




Lignum

DO. Penedès

Celler: Albert i Noya

Cupatge: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra, Merlot, Syrah i Ull de llebre

Criança: 12 mesos en Roure d’Allier

Vi negre de olor vermell cirera. Aroma de vainilla, balsàmic típic de la garnatxa, cacau fi i fruita madura. En boca té bona estructura, carnós, gras, tanins madurs i balsàmic.




Més que paraules negre

DO. Pla de Bagues

Celler: Més que paraules

Cupatge: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Sumoll

Criança: 12 mesos en Roure Francès

Vi negre de capa alta, presenta un intens color vermell cirera madura amb un brillant rivet granat. Llàgrima fina d’aspecte dens, tintada i de suau caiguda. En nas, és de bona intensitat aromàtica, de madures fruites vermelles silvestres que deixen passar fragàncies florals i ens recorden la intensitat de la violeta. S’hi descobreixen matisos de la criança, elegants torrats, una mica de fusta, subtils balsàmics mentol·lats i fins i tot algun toc de resina. En boca, té una entrada intensa, saborosa i rotunda; de fruita madura i uns torrats equilibrats envaeixen el paladar juntament amb matisos de riques i exòtiques espècies acompanyades d’uns complexos i resinosos balsàmics. Final llarg i persistent, amb equilibrada presència de fruita i torrats.




El sentido

DO. Ribera del Duero

Celler: Neo

Cupatge: 100% Tempranillo

Criança: 10 mesos en Roure Francès i Americà

Vi negre amb bona intensitat colorant, importants notes de fruita en nas i potència tànica. Alt en boca con tanins dolços que indiquen una bona maduració fenòlica del raïm.



Caves

Fontallada Brut Nature

DO. Cava

Celler: Alsina i Sardà

Cupatge: Xarel·lo, Parellada i Macabeu

Cava Brut Nature de de color groc pàl·lid amb un fi carbònic constant i abundant en copa. En nas es mostra viu amb unes notes de cítrics (llimona i pell de llima), tocs de peres verdes, fines notes de llevats fresques, herbes aromàtiques i un fi toc floral. En boca ve la millor part, es mostra molt refrescant amb un carbònic abundant però ben perfilat, alegre en tot el seu recorregut, bona acidesa, cítrics punxants, lleugers tocs amargs que persisteixen molt al seu final.




Aire de l’Origan Brut Nature

DO. Cava

Celler: L’Origan

Cupatge: Xarel·lo, Parellada, Macabeu i Chardonnay

Cava Brut Nature de bombolla fina. En nas és delicat amb matisos aromàtics. En boca és estructurat on el carbònic llueix la seva gradual i harmoniosa efervescència sobre un fons cremós i frescor cítric.




Bocchoris Brut Nature Rosat

DO. Cava

Celler: Arvisa

Cupatge: Garnatxa i Monastrell

Cava Brut Nature Rosat de color rubí, bombolla fina i despreniment constant. En nas presenta una aroma de gers. En boca és net i amb personalitat.




%d bloggers like this: